Cum evaluam si proiectam un sistem de alarmare la efractie, criterii de evaluare

Inainte de a va concepe sistemul de securitate, trebuie sa luati in considerare urmatoarele:

  • Estimati suprafata resedintei sau birourilor dumneavoastra (in metrii patrati).
  • Numarati “deschiderile” accesibile din intreaga zona pe care doriti sa o protejati (usi, ferestre, luminatoare, porti, sparturi in gard, etc)
  • Determinati punctele normale de intrare in viitoarea zona protejata (usi de intrare, usi de garaj si orice usa pe care intrati in mod normal in perimetru).
  • Faceti un plan pe hartie si insemnati TOATE punctele posibile – in mod rezonabil – de patrundere. (inclusiv peste garduri, etc)
  • Alegeti un loc ferit in care sa montati centrala antiefractie ( fie in pivinita, camari sau alt loc inaccesibil in mod normal).
  • Sistemul il veti putea concepe in sistem “muti-treapta”. Astfel, in cazul in care spargatorul trece printr-un mijloc de protectie , sa-l “intampine” alt echipament .

Incepeti prin a va proteja intrarile comune si naturale – in principal porti si/sau  usi de intrare. Pentru acestea puteti utiliza contactele magentice.

Totusi, nu e bine sa va incredeti intr-un singur mijloc de protectie ( pe langa faptul ca se poate defecta, el  poate fi scos din uz in mod intentionat.) Dublati contactele magnetice cu detectoare de miscare, acolo unde stiti sau va asteptati sa aveti un trafic mai mare    ( ex: holul care duce spre sufragerie sau dormitor)

Urmatorul nivel de securitate va trebui sa abordeze “deschiderile accesibile” cum ar fi usile si geamurile de la nivelul cel mai de jos.

Daca aveti zone usor de escaladat luati in considerare si zonele de la etaj, inclusiv deschiderile din acoperis ( mai ales daca locuinta este alipita de alte case vecine )

Un nivel bun de securitate presupune o anuntare cat mai timpurie – chiar anticipata – a evenimentului de efractie. De aceea, pentru zonele de la parter puteti monta detectoare de geam spart, astfel incat sa puteti fi anuntat inca din faza in care cineva ar incerca sa patrunda prin geam.

Barierele cu infrarosu constituie cel mai simplu mijloc de protejare a gardurilor, curtilor si chiar a peretilor, impotriva escaladarii acestora catre deschiderile din casa sisteme de alarma

Dupa ce v-ati amplasat echipamentele antiefractie, verificati inca o data daca acestea “acopera” zonele in vederea unei protectii fara puncte slabe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: