Sisteme de supraveghere cu camere IP

Cand va pregatiti sa va cumparati o camere de supraveghere IP trebuie sa determinati, in primul rand, daca aveti nevoie de o camera cu IP partial sau integral. Puteti beneficia de avantajele sistemului pe IP, cu un pret de sistem analog, prin folosirea unui decodor ce transforma semnalul analog intr-unul compatibil cu IP-ul.

Acest tip de sistem functioneaza ok, insa nu este destinat dezvoltarii. Sistemele de supraveghere video bazate pe IP integral sunt mult mai “coerente” si mai eficiente si, foarte important, necesita mai putina atentie. Sunt digitale de la un cap la altul si sunt foarte de incredere pentru ca au mult mai putin parti mobile.

Pentru Universitatea din Carolina de Nord, sistemele de supraveghere video cu IP partial au fost cea mai buna alegere pentru imbunatatirea vechiului sistem de supraveghere. Camerele cu IP erau la inceput de drum si asta parea cea mai buna solutie pentru momentul respectiv.

In al doilea rand, asigurati-va ca aveti suficienta latime de banda.

Datorita faptului ca noile sisteme de supraveghere bazate pe IP cresc cerintele unei retele, departamentul de securitate va trebui sa colaboreze cu departamentul IT pentru a alege cel mai bun sistem de securitate. Acest tip de camere forteaza cele doua departamente sa lucreze impreuna, chiar daca asta nu e intotdeauna cea mai mare placere.

Toate deciziile trebuie luate impreuna de cele doua departamente. De exemplu, pentru ca streaming-ul live ocupa foarte multa banda, upgrade-ul retelei poate fi prea costisitor sau prea dificil de folosit cand aveti mai multi useri.

Chiar si atunci cand banda nu pune probleme, si este mai mult decat suficienta, cele doua departamente sunt strans legate intre ele. In astfel de cazuri, reteaua existenta poate fi partitionata pentru aplicatiile de securitate.

Criteriile de evaluare

Seria de caracteristici ale camerelor IP se schimba constant, dar sunt cateva trasaturi de baza la care sa fiti atent.

Campul vizual: cele mai multe aplicatii au nevoie de un unghi vizual de 240 grade si de capacitatea de a face zoom la 200 m. Pentru cei care au nevoie de mai mult exista camerele PTZ (pan-tilt-zoom) care ofera un unchi vizual de 360 grade pentru supraveghere video. Acestea pot costa dublul unei camere fixe si necesita o ingrijire mai mare datorita componentelor mobile.

Latimea de banda: este unul dintre cele mai importante aspecte, mai ales ca cererea pentru camere IP este in continua crestere si asta presupune ca o singura retea sa sustina un numar crescand de camere. Pentru a trimite mai putin informatii puteti selecta numai anumite imagini. Dar asta inseamna ca sunt si momente neinregistrate, lucru nerecomandat anumitor tipuri de afaceri.

Latimea de banda ocupata de camera de supraveghere video IP difera si de la o marca la alta. Trebuie sa intrebati inainte de a cumpara, pentru a sti daca reteaua va permite sustinerea unei asemenea camere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: