Camere supraveghere video

Ce este un sistem de supraveghere video?
Sistemul de supraveghere video (sau CCTV – closed circuit television ) este un sistem de televiziune care opereaza in bucla inchisa. Fata de televiziunea publica care este disponibila oricarui individ care are un receptor TV, imaginile obtinute de sistemul de supraveghere video sunt disponibile numai acelora conectati in bucla ce au drepturi de acces. Primul sistem de supraveghere video CCTV a fost utilizat in 1950 si de atunci a devenit un element esential in orice sistem de securitate profesional.

In cele mai multe instalatii “bucla” este o legatura fizica – un cablu purtator de imagini produse de camera si inregistrate / vizualizate pe un monitor de supraveghere.
Cu foarte putine exceptii, imaginile sunt transmise sub forma de semnal video numit – compozit (deoarece este compus ) pe o impedanta de 75 de ohmi si avand o valoare de 1Vvv (varf la varf). Acolo unde este nevoie de o rezolutie inalta (> 420 linii TV), unele echipamente ofera posibilitatea transmiterii unui semnal tip Y/C – informatia de stralucire (luminanta –Y) se transmite separat de informatia de culoare (semnalul cromatic – C). Pe distante lungi transmisia pe fibre optice a devenit destul de populara. Totusi, acolo unde aceasta optiune este prea scumpa, liniile ISDN, internetul, retelele private virtuale de tip VPN ofera o alternativa eficienta, in special pentru acele sisteme de supraveghere video ce reactioneaza la eveniment.
In cele mai multe instalatii “bucla” este o legatura fizica – un cablu purtator de imagini produse de camera si inregistrate / vizualizate pe un monitor de supraveghere.
Cu foarte putine exceptii, imaginile sunt transmise sub forma de semnal video numit – compozit (deoarece este compus ) pe o impedanta de 75 de ohm si avand o valoare de 1Vvv (varf la varf). Acolo unde este nevoie de o rezolutie inalta (> 400 linii TV), unele echipamente ofera posibilitatea transmiterii unui semnal tip Y/C – informatia de stralucire (luminanta –Y) se transmite separat de informatia de culoare (semnalul cromatic – C). Pe distante lungi transmisia pe fibre optice a devenit destul de populara. Totusi, acolo unde aceasta optiune este prea scumpa, liniile ISDN, internetul, retelele private virtuale de tip VPN ofera o alternativa eficienta, in special pentru sistemele ce reactioneaza la eveniment.

In afara sistemelor de protectia proprietatii si a celor de control al aplicatiilor, sistemele de supraveghere video mai ofera avantaje si in alte zone cum ar fi:
Asistarea autoritatilor politienesti in monitorizarea traficului si implementarea unor reactii prompte in caz de urgente.

Viziteaza magazinul Sisteme de supraveghere

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: