Beneficiile camerelor de supraveghere video CCTV

CCTV este abrevierea pentru televiziunea cu circuit inchis si se refera la transmiterea unui semnal la monitoare specifice. Seturile de monitoare care primesc semnal de la o camera supraveghere CCTV sunt specifice si numarul lor este limitat. Spre deosebire de transmisia de televiziune, o camera de securitate CCTV nu transmite semnalul in mod deschis. Cea mai comuna folosire a camerelor CCTV este aceea de a fi utilizate pentru supraveghere si prin urmare, camerele de supraveghere CCTV vor fi gasite frecvent in locuri aglomerate ca aeroporturi, banci, ATM-uri, zone militare, cazinouri, etc. Camera CCTV pot fi gasita de asemenea intr-un magazin sau la o statie de benzina, daca proprietarul alege sa instaleze un sistem de supraveghere video pentru asigurarea protectiei.

Dar camere supraveghere CCTV nu sunt limitate la monitorizarea aeroporturilor si bancilor. Ele pot fi instalate in medii care nu sunt confortabile pentru oameni sau cu scopul de a inregistra un proces care este observat si controlat de la o camera de control. Conditiile in care unele procese industriale au loc sunt periculoase pentru oameni si pentru acest scop au fost create camerele CCTV. Legea cere uneori instalarea unor astfel de camere CCTV pentru procese industriale care au loc in interiorul reactoarelor sau in interiorul instalatiilor care produc combustibil nuclear.

O camera CCTV poate fi acum gasita in interiorul taxiurilor, cu scopul de a descuraja violenta impotriva soferilor de taxi. Camerele CCTV sunt folosite in masini de politie cand acestea sunt intr-o misiune de supraveghere.

Desi scopul lor principal este acela de a asigura securitatea, camerele de supreaveghere CCTV au cauzat o dezbatere, datorita faptului ca sunt folosite din ce in ce mai mult in locuri publice. Problema este ca o camera CCTV incalca dreptul la viata privata, pe care unii oameni o considera mai importanta decat propria lor securitate.

Camerele CCTV au fost initial folosite in interiorul guvernului si altor institutii, iar cand au inceput sa fie folosite in afara acestor institutii, a fost in primul rand pentru in banci, pentru securitate. Sistemul a cunoscut asa o crestere si cheltuielile de instalare au scazut asa de mult, incat acum este accesibil si recomandabil pentru persoanele fizice de a avea propriul lor sistem de supraveghere video CCTV in interiorul casei lor. Camerele de securitate CCTV sunt acum folosite cu succes in parcari si statisticile arata ca spargerile de masini au fost reduse semnificativ dupa instalarea acestor camere. Cu toate acestea, in ceea ce priveste celelalte institutii, camerele de securitate CCTV trebuie sa dovedeasca eficienta in impiedicarea infractiunilor. Unele comunitati au adoptat acest sistem de securitate, altele nu. In unele orase, exista camere CCTV peste tot, oferind supraveghere asupra zonelor rezidentiale, parcarilor, statiilor si asa mai departe. In alte tari, camere de securitate CCTV nu sunt atat de comune, pentru ca intampina rezistenta datorita lipsei lor de intimitate.

In cele din urma s-a convenit ca sistemele CCTV nu au un efect spectaculos in ceea ce priveste prevenirea infractionalitatii, in special daca luam in considerare ca aceste camere devin adesea tinta ale violentei in sine. Cu toate acestea, ajutorul in detectarea infractorilor este considerabil si imaginile capturate de camerele de securitate CCTV pot fi folosite pentru a trimite in judecata infractorii.

Camerele de supraveghere pot fi de asemenea instalate pentru siguranta nu doar pentru protectie. Astfel de camere vor fi gasite in parcuri de distractii pentru a va asigurara ca totul este in regula sau pe trenuri de metrou, pentru a confirma ca nicio persoana nu va fi ranita de inchiderea usilor.

Congestiile din trafic si accidentele sunt adesea observate cu ajutorul camerelor CCTV, care fac parte din sistemul de monitorizare al traficului. Placutele de inmatriculare ale unui automobil sunt uneori citite cu ajutorul unei camere CCTV si proprietarul este amendat in cazul unei abateri in trafic

Magazin importator tehnica de securitate

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: