Sisteme de supraveghere video

Supraveghere video

Magazin echipament supraveghere video

Sistemele CCTV (Closed Circuit TeleVision), sunt sistemele de camere video ce transmit semnal intrun loc specific si un numar limitat de monitoare. Este un sistem diferit fata de sistemele tv cu emisie in unde radio, semnalul video nefiind tansmis catre oricine. Sistemele CCTV sunt utilizate in locuri ce trebuesc monitorizate cum ar fi: banci, cazinouri, aeroporturi, complexe militare, magazine sau in orice loc in care se doreste o monitorizare video. Sistemele actuale includ inregistratoare digitale DVR (Digital Video Recorders), ce pot inregistra o perioada mare de timp, cu o varietate foarte mare de nivele de calitate sau de performanta a inregistrarilor (detectie de miscare, alertare prin email) iar  inregistrarile sunt stocate pe unul sau mai multe HDD-uri (hard disc-uri). In functie de dotarea echipamentelor, salvare de date video sau imagini (poze) se realizeaza prin copierea acestora pe discuri optice de tip CD, DVD, sau a memoriilor solide de tip stick conectate la DVR prin intermediul porturilor USB.

Sistemele CCTV pot functiona continuu sau pot fi utilizate pentru monitorizare ocazionala (conferinte, sau simpozioane).

In aplicatiile industriale se pot utiliza sisteme CCTV pentru a  se supravegea intregul proces tehnologic, sau pentru a monitoriza locuri  cu risc mare de siguranta pentu personal, avand totodata si o camera de controldedicata pentru aceasta situatie.

Monitorizarea traficului motorizat poate fi de asemenea o aplicatie a sistemelor CCTV,  multe orase avand deja implementat un astfel de sistem ce ajuta la decongestionarea locurilor intens circulate.

CCTV-ul este de asemenea utilizat si in locuri private cum ar fi locuinte, parcari, hoteluri, cabane,  pensiuni, magazine si supermarketuri,  sau locuri frecventate de un public cu o afluenta mare: benzinarii, muzee, piscine, stranduri si stadioane.

In functie de complexitatea echipamentelor si  de tipul de locatie, sistemele pot  fi monitorizate si cu ajutorul internetului si a unui calculator conectat la reteaua web, dar asta dupa ce utilizatorul se autentifica cu un nume de utilizator si o parola stabilita in prealabil.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: