Cmos versus CCD in sistemele de supraveghere video

Camere foto aceste zile gama de supraveghere de securitate la punctul de media and shoot. Dacă ați benzi hardware care constituie camera și obiectivul care vă permite să vedeți lumea, veți observa fotodiode mici reflectoare, care alcătuiesc un dispozitiv numit un senzor de imagine. În funcție de specificațiile de camera foto de securitate, veți observa că acesta are unul dintre următorii senzori de imagine în interiorul doi: CCD (încărcat-coupled device), sau CMOS, (gratuit de metal-oxide semiconductor). CCD si CMOS sunt tipuri de fotodiode, care sunt integrate în panouri solare și, în esență, ele efectua sarcini foarte similare cu una de alta. Ei converti lumina pentru a electronilor, și să o transforme într-o imagine, în cazul în care aceasta poate fi citite sau afișate.

Rețineți că atât CCD și CMOS folosi dimensiunea tipică a măsura dimensiunea senzorului de imagine lor: 1/3 “, 1/4”, și etc

Magazin camere de supraveghere video AICI

CCD Avantaje

Deoarece CCD mută celulele sale percepute peste cip, este mai puțin predispus la denaturarea, dar consumă mai multă putere. Acest lucru duce senzori de imagine CCD pentru a produce imagini de calitate mai bună, au o sensibilitate mai mare la lumină, și să producă zgomot mult mai puțin decât dispozitivele CMOS. Principalul motiv dispozitive CMOS au o calitate video mai mici și zgomotul de imagine mai mare se datorează faptului că fiecare pixel a dedicat tranzistori care stau foarte aproape de senzorul CMOS. Lumina care este capturat de către fotodiode se ating, de asemenea, tranzistori, care, la rândul său, face pierde calitatea imaginii.

CCD lucrează diferit permițându-celulele sale practicate în întreaga matrice, și face uz de dispozitive externe pentru a procesa semnalul. Acest dispozitiv extern ar putea fi un convertor digital ca un DVR, sau un procesor de semnal clădire. Acest dispozitiv extern permite celulelor percepute să fie convertite la analogic la semnal digital de potrivire fiecare valoare a pixelilor la o valoare digitală. Pentru că randamentele imagini de calitate mai bună și de zgomot mult mai redus în cadrul imaginii, senzorul de imagine CCD este foarte popular în industria CCTV & supraveghere.

 CMOS Îmbunătățirea

Tehnologiile din spatele CMOS au trecut prin îmbunătățiri extensive, care au redus prețurile pentru camerele medii drastic. Cele câteva “Contra” le-am menționat, de asemenea, s-au îmbunătățit de-a lungul drum. Calitatea imaginilor luate cu senzorul CMOS (după progresele tehnologice recente) nu pot fi distinse de cele luate cu un dispozitiv de CCD cu ochiul nostru liber. Cu toate acestea, avantajele de a avea un dispozitiv CMOS depășesc beneficiile dispozitivului CCD.

 CMOS Avantaje

Spre deosebire de CCD, senzorul de imagine CMOS are tranzistori la fiecare pixel care amplifica electronii practicate de-a lungul firelor XY, făcându-l consumă mai puțină energie decât dispozitivele CCD (putere de aproximativ 100 de ori mai putin). În plus, senzorul de imagine CMOS este mai flexibilă decât CCD, deoarece fiecare pixel este citit în mod individual.

Producția de CMOS este costul foarte eficient. Senzori de imagine CMOS pot fi produse și livrate în mai puțin timp decât senzorii de imagine CCD. Ai putea produce un cip CMOS, așa cum sa semiconductor, cu 90% din producătorii care produc cipuri de calculatoare sau chips-uri de alte semiconductoare. Senzori CCD se bazează pe mașini speciale la producător cip senzor și uneori necesită multe facilități diferite pentru a finaliza o producție, făcându-l mult mai costisitoare pentru a produce.

 Tehnologii de scanare (fotografie progresivă și întrețesut)

Senzori CCD si CMOS găsite în interiorul camerelor de securitate avansate vin cu built-in tehnologii care îmbunătățesc funcțiile lor de bază. Scaneaza intercalate și progresivă sunt câteva dintre aceste tehnologii. Ei prelucra imaginile cadrul cadre, în scopul de a ascunde defectele care ar fi fost vizibile altfel.

Scanarea întrețesută este exclusiv la dispozitivele CCD. Când imaginile sunt capturate întrețesute, linii pare și impare sunt create, care sunt alternate, apoi 25 (PAL) sau 30 (NTSC) de cadre pe secundă. Comutarea între liniile pare și impare se face atât de repede, încât nu poate fi detectat cu ochiul liber.

Scanare progresiva este comun pentru CCD si CMOS, dar este folosit în principal de către CMOS camere de securitate. Scanare progresiva permite camerei pentru a obține valorile de la fiecare pixel în senzor și le scanează, prin urmare, în scopul de a produce o imagine completă. Acest lucru este foarte important într-o cameră de securitate, deoarece întrețesut și scanare progresiva permite DVR să înregistreze imagini mai fluide, și pentru a evita denaturarea creată de o mașină în mișcare sau frunzele unui copac.

 Deoarece inducție lor în 1900, dispozitivele CMOS au parcurs un drum lung și a devenit o forță motrice pentru industria camerelor digitale de ansamblu. Dispozitive CCD vor fi folosite în continuare cu următoarea generație de camere de securitate analogice, datorită capacității lor de a atinge rezolutii mai mari. Dispozitivele CMOS sunt capabile de prelucrare imagini de calitate superioară și sunt folosite în primul rând pe camere megapixel, din cauza vitezei lor mai mare a obturatorului și utilizarea mai mic de energie. Fie că veți cumpăra un aparat de fotografiat care are un senzor de imagine CCD sau o imagine senzor CMOS, vă rugăm să rețineți că se uită la video în direct pe monitorul de securitate nu va permite să se facă distincția între cele două.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: