Sfaturi pentru alegerea unui sistem cu camere supraveghere

Pentru cei mai multi dintre oameni, asigurarea securitatii bunurilor si apropiatilor nostrii este prioritatea numarul 1 . Exista diverse mijloace prin care putem oferi un plus de securitate pentru familia noastra. Instalarea sistemelor de camere de supraveghere este una dintre cele mai bune optiuni disponibile pentru noi.

Aceste camere de supraveghere se gasesc in diferite configuratii si design-uri. Camerele de supraveghere de interior sunt deobicei mai ieftine deoarece nu au protectie la apa si alte intemperii, insa consideram ca trebuie sa cumparati camere de supraveghere antivandal.  Camerele de exterior sunt mai scumpe, carcasele acestora sunt mai masive si pot rezista la fluctuatii de temperatura, situatii de umiditate crescuta, ploaie, furtuni si alte intemperii. Majoritatea camerelor de supraveghere dispun de led-uri infrarosu pentru a putea inregistra fara probleme pe timpul noptii. Atunci cand camerele intra in modul infrarosu ele vor vedea alb-negru deoarece lumina infrarosie este monocolora. Puteti gasi camere de supraveghere pe sistem cablat sau wireless. Instalarea unei camere de supraveghere pe fir poate fi complicata datorita faptului ca trebuie sa pozezi cablu si trebuie a il ascunzi. Multi oameni aleg modelele wireless dar si acestea au un dezavantaj major, trebuie sa fie conectate la curent. Pe langa acesta intervin tot felul de conflicte de IP sau pot intervenii fluctuatii de retea. Pe langa aceasta datorita faptului ca aceste camere de supraveghere wireless au rezolutii foarte mari HD si FULL HD acestea nu pot transmite wireless imagini de supraveghere video la 30FPS si astfel vor scadea frame-rate-ul la 12 sau 15 FPS (cadre pe secunda). Multi oameni nu realizeaza aceste lucruri. Ei cred ca sistemele de camere de supraveghere wireless sunt complet fara fir si ca informatia se transmite usor prin unde radio. Pentru stocarea camerelor wireless aveti nevoie de un inregistrator de retea NVR sau de un abonament lunar pe cloud. Astfel costul unui sistem creste mult peste un sistem cablat.

Multe modele de camere supraveghere wireless au preturi destul de competitive, dar daca doresti caracteristici bune vei plati o suma foarte mare de bani. Aceste camere sunt scumpe, deoarece  au caracteristici si capabilitati suplimentare. Unele dintre ele sunt instalate in combinatie cu senzori de miscare. Acesti senzori activeaza automat camera de supraveghere atunci cand detecteaza activitate in zona de actiune. Cele mai multe sisteme de camere de supraveghere au, de asemenea si posibilitatea de a comuta intre rezolutie mica si imagine de inalta rezolutie.

Pentru a completa sistemul tau de supraveghere ai nevoie de un inregistrator. Puteti gasi inregistratoare DVR pentru 4 / 8 /  16 camere de supraveghere care pot inregistra de la rezolutii mici D1 pana la rezolutii HD. Ultima generatie de camere de supraveghere HD transmit semnal pe cablu coaxial exact ca si camerele clasice analogice, astfel ve-ti putea creea sisteme performante la preturi foarte bune.

Inainte de a lua o decizie finala cu privire la sistemul de camere supraveghere pe care doriti sa achizitionati, este foarte important sa evaluati cu atentie nevoile casei dumneavoastra. Luati in considerare pozitia, campul vizual, calitatea imaginii si chiar si conditile de iluminare pentru a gasii cele mai bune camere de supraveghere care se potrivesc la sistemul dumneavoastra. Astfel va ve-ti putea bucura linistea oferita de catre sistemul de camere supraveghere care iti vegheaza mereu casa si familia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: