Sisteme de detectie la incendiu – Adresabil sau Conventional

Sisteme de detectie la incendiu si fum. Sistemele de detectie antiincendiu sant formate in general din centrale de alarmare la incendiu, detectori de fum, temperatura, de prag termic, gaz,bariere de fum, butoane de panica si sirene. Constructiv sint doua tipuri de echipamente de incendiu, analogice sau conventionale si adresabile.

centrala-de-incendiu-adresabila-1-bucla-125-de-detectori-unipos-ifs-7002-1-902

Sisteme de detectie antiincendiu conventional, se bazeaza pe cablare in ramuri pe putine zone si cu detectori pe zone de tip EOL cu monitorizarea ramurilor. Trebuie sa fie certificata conform legislatiei Europene pe standardul EN54 part2 si part4.

Sistemele de detectie antiincendiu adresabile au ca si caratcetristica cablarea in bucla seriala, fiecare detector , buton sau sirena lucrand pe o anumita adresa si pe un protocol de comunicare comun. Sint sisteme de detectie de generatie mai noua, complet programabile din consola sau soft de configurare.

Comanda acum un sistem de detectie la incendiu de la Atu Tech

 

Instalarea unui sistem de alarmă în caz de incendiu vă asigura certitudinea unei bune investiţii. Sistemul modular, flexibil şi puternic poate fi utilizat cu încredere în orice aplicaţie
Sistemul integrat o soluţie completă de securitate împotriva incendiului, de la izbucnirea incendiului până la evacuarea organizată a persoanelor aflate  în clădire.

Detectorii profesionali sunt, cunoscuţi pentru acurateţe în funcţionare, indică locul exact de declanşare a incendiului.

Echipamente periferice, precum sirene şi lămpi de avertizare, pot fi utilizate pentru a indica diferitele evenimente, astfel sistemul poate anunţa automat dispeceratul de pompieri sau poate transmite mesaje preînregistrate de evacuare. Sistemul de evacuare vocală poate transmite mesaje doar în zona afectată sau în întreaga clădire. Se pot folosi diferite mesaje de alarmare speciale pentru a informa echipaje de intervenţie externe.

Detectia si semnalizarea incendiului trebuie sa se faca din faza incipienta, atunci cand incepe sa se emane fum, dar focul nu a aparut inca. De aceea, un sistem antiincendiu trebuie sa aiba in compunere detectori de fum montati pe tavan, care declanseaza alarma inainte de aparitia focului si care permit sa se ia primele masuri pentru a elimina posibilele focare de incendiu.
Sistemele de detectie si semnalizare a incendiilor diminueaza si chiar pot elimina pagubele unui incendiu prin alertarea personalului avizat asupra riscului aparitiei acestuia.
Un sistem de detectie si semnalizare a incendiilor poate micsora si prima de asigurare a obiectivului protejat. Un sistem de detectie si semnalizare a incendiilor va avea urmatoarele functii:
• va controla in permanenta detectoarele de fum aferente sistemului
• va declansa alarma in momentul in care unul sau mai multe detectoare vor detecta posibilitatea aparitiei unui incendiu
• va semnaliza optic si acustic evenimentele aparute

Un sistem de detectie al incendiului va fi compus din:

  • centrala de incendiu
  • detectoare de fum, temperatura, gaz
  • butoane de urgenta pentru declansarea imediata a alarmei
  • dispozitive de semnalizare acustica (sirene interioare/exterioare) si optica (flash-uri)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: